ГЕРБ

Парламентарната група на ГЕРБ обяви, че стои зад министър Банов – ВИДЕО

Парламентарната група на ГЕРБ твърдо стоимзад министър Боил Банов и всички негови служебни ангажименти.

Това заяви от името на голегите си депутатът от управляващата партия Маноил Манев във връзка с разследването на Елена Йончева за корупционни схеми при строителството на „Ларгото“.

От партия БСП се трансформира във фалшив сайт и негов главен редактор е Елена Йончева, собственик на офшорна компания

„Тази партия, като гледам с какви темпове върви, е на път самата тя да се превърне в една офшорна компания“, коментира и народният представител Тома Биков.

„Бих призовал всички журналисти да спрат да наричат г-жа Елена Йончева разследващ журналист. Това преди време се наричаше долнопробно доносничество с фалшива информация. То е именно това – подаваш фалшива информация и я тиражираш с цел да опетниш политическия опонент с неполитически средства. Това прави г-жа Йончева“, смята Биков.

Съпартиецът му Маноил Манев подчерта, че според него действията на Елена Йончева са продиктувани от желанието да „гаси голямата жега край себе си“, заради повдигнатите ѝ обвинения за пране на пари от страна на прокуратурата. „Трябваше все пак да се намери някакъв вариант да прехвърляме нещата от болната страна на здравата“, смята Манев.

Вежди Рашидов, който по това време е бил министър, но е бил в болничен заяви, че е подписал заповед да отиде на съд тази неустойка за неспазен срок.

„Сега проверих при правната дирекция – подписал съм веднага. След като се завърнах от лечение в Германия, съм подписал заповед да се заведе дело и да се изплати неустойка за забавени срокове. Минаха европейски и всякакви одитори относно обекта. Тук става въпрос за забавяне на строителя“, категоричен бе Рашидов.

- реклама -