250 хиляди лева за тоалетна хартия и сапун за депутатите

Парламенът плаща над 250 хиляди лева за тоалетна хартия, сапун и ароматизатори. В последния работен ден Народното събрание обяви обществена поръчка на стойност над четвърт милион за периодична доставка на хигиенни материали-тоалетна хартия, кофи и чували за смет, сапуни и перилни препарати, както и дезифектанти за хигиенни нужди.

Закупените материали ще се ползват в двете сгради на парламента и за почивната станция на Народното събрание във Велинград.

нс1Администрацията на Народното събрание всъщност е решила да спести държавни средства, става ясно от заданието на обществената поръчка. Вместо от по-скъпата – трипластова тоалетна хартия ще се ползва  двупластова-цели 52 956 рола.

метли
Народното събрание купува 176 метли

Парламентът е поръчал и 176 метли. Далеч по-предпочитани са парцалите с дълги дръжки, тип МОП. От тях за хигиенистките са поръчани 1640 бройки. Стойността на втората обособена позиция е 58 000 лв.

Ще бъде закупено и сериозно количество сапуни и перилни препарати, както и почистващи препарати за фаянс, паркет и т.н. За нуждите на хотелската база на Народното събрание ще отидат 16 000 малки сапунчета. А за нуждите на сградите на парламента в София ще отидат 3360 литра течен сапун с глицерин.

течен сапун
Депутатите ще употребят 3360 литра течен сапун

Народното събрание ще закупи още близо два тона и половина препарати за съдомиялни машини.

Помислено е и за комфорта на народните представители и докато използват служебните автомобили. За да ухае на свежо депутатският автомобил, ще бъдат закупени 820 течни ароматизатора. Оказва се, че Народното събрание, сградата на бившия партиен дом и почивната база във Велинград са едни от най-чистите помещения, поне ако се съди по количеството белина, което се изразходва. Поръчани са 12 240 литра белина.

За доброто ухание на помещенията на Народното събрание пък ще бъдат закупени 280 апарата с регулиране на впръскванията, както и общо 700 броя ароматизиращи флакона на обща стойност 51 000 лв.

- реклама -