Париж: Ситуацията в Сирия е недопустима

Положението в Сирия е недопустимо. Това заяви френският министър на външните работи Жан-Марк Еро в телевизионно интервю.

„Тази ситуация е срамна и дълбоко шокираща“, подчерта ръководителят на френското дипломатическо ведомство. Той определи като „цинична“ позицията на Русия по сирийската криза. В същото време добави, че „води преговори с Русия и каналът за тези преговори не е затворен“.

„Мирният процес трябва да бъде осигурен. Русия гласува за него в ООН, но не спазва своята дума“, заяви Еро. „Ако нищо не бъде направено по отношение на Сирия, то отговорността за това ще бъде обща“, призна той.

„Ние ще продължим борбата и това ще бъде борба за резолюция на Съвета за сигурност на ООН, която има за цел прекратяването на огъня в Сирия и осигуряването на хуманитарната помощ“, подчерта Жан-Марк Еро.

Среща Еро-Лавров

Той ще посети утре Москва, където ще се срещне със своя руски колега Сергей Лавров. От френското външно министерство обявиха, че визитата на министъра е част от усилията на Франция за приемането на резолюция от СС на ООН, която да доведе до спирането на огъня в Алепо и да се осигури така необходимата му хуманитарна помощ.

- реклама -