Паргов: Оставката на Крусев е шах на пешката, за да спасим царицата

Паргов

Оставката на Крусев е шах на пешката, за да спасим царицата. Така председателят на градския съвет на БСП-София и председател на групата на общинските съветници от левицата в Столичния общински съвет Калоян Паргов коментира оставката на зам.-кмета по транспорта на София Евгени Крусев.

Крусев депозира оставката си днес и обясни, че вчера следобед е получил призовка в качеството му на обвиняем от прокуратурата във връзка с проверката, която се прави на ремонта на столичната ул. „Граф Игнатиев“. Паргов припомни, че от групата на БСП в Столичния общински съвет многократно са призовавали персонална политическа отговорност да понесе кметът Йорданка Фандъкова, а според него Крусев играе ролята на „буфер, който пази кмета в критична ситуация“.

Лидерът на БСП-София е категоричен, че оставката на Евгени Крусев не решава проблема.

Калоян Паргов коментира и темата с мръсния въздух в столицата и редица големи градове в страната. „Нито зелени, нито безплатни билети ще реши проблема с мръсния въздух“, смята той. От БСП предлагат парите от данък „стари автомобили“ да бъдат насочени конкретно към справянето с проблема със замърсяването на въздуха. „Мръсният въздух допринася за увеличаването на смътността. Този проблем изисква спешни мерки“, призова Паргов.