Алън Пардю, ЦСКА-София
Снимка: cska.bg

Алън Пардю изненадващо напусна ЦСКА-София

Алън Пардю вече не е треньор на ЦСКА-София. Това съобщиха официално червените на сайта си. Изненадващата новина идва месец, след като беше обявено, че той ще води тима до края на следващия сезон.

„През последните десетина дни наставникът и ръководството на армейците са провели многократни разговори и в крайна сметка се стигна до решението на английския специалист да не продължи работата си“, пише сайтът на червените.

„Събитията преди и след мача с Ботев (Пловдив) не бяха приемливи нито за мен, нито за моя помощник Алекс Дайър, нито за нашите играчи. Нашите играчи взеха решения да играят само от лоялност и за да защитят клуба. Малката група организирани расистки фенове, които се опитаха да саботират този мач, не са това, пред което искам да ръководя и представлявам отбора. Определено, това не е истинският път за благото на ЦСКА, защото такъв клуб заслужава много повече.

Бих искал специално да благодаря на капитана Юрген Матай и играчите, на бившите такива, на щаба и персонала за тяхната брилянтна подкрепа, особено на Христо Стоичков, Филип Филипов и Ива Уорън. Надявам се клубът и всички, които истински милеят за него, да се обединят“, се цитира Алън Пардю.

Той застана начело на ЦСКА-София след раздялата със Стойчо Младенов в средата на април. Преди това той беше две години технически директор. Сега на „Армията“ ще търсят седми треньор в последните 30 месеца.

Раздялата с Пардю със сигурност ще увеличи напрежението в клуба. Феновете са „на нож“ със собственика Гриша Ганчев. Миналата седмица той отговори на въпроси на фенове, но те пак не останаха доволни.

- реклама -