Папа Франциск: Останах много доволен, защото сте един здрав народ

„Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове“, каза Негово Светейшество папа Франциск на премиера Бойко Борисов, който го изпрати на летище София тази сутрин.

Премиерът благодари на Негово Светейшество папа Франциск за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона. „Правя го по убеждение. „Добрият съсед е повече от роднина“ – казваме в България. Народът се радваше, видях го“, посочи Борисов.

„Продължавайте да изграждате мир, сейте добро“. С тези думи завърши срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

След като изпрати папата, премиерът Борисов благодари на всички служители – МВР, Бърза помощ, местните власти, които са взели участие в посещението на папата. Извини се на тези, които не харесват папата и за тежкия трафик.

Призивите си за мир папата ги прави във всяко кътче на света, най-вече с отношението към децата, мисля, че беше добро впечатление, заяви Борисов. Най-силното послание, което той отправи от София е мирът. Продължавайте да правите мостове и магистрали на Балканите, бяха последните му думи към България, добави Борисов.

Съжалявам, че Сергей Антонов изстрада толкова много от една световна конспирация, която няма нищо общо, но така или иначе този атентат се свързваше с България години наред.

Виждате три дни папата се разхождаше из центъра на България и отправи своите молитви за мир и благоденствие, така че мисля, че това са добри резултати, подчерта още премиерът.

Борисов коментира и лошото време над страната и падналите градушки. „За градушките съм възложил както направихме за Исперих и Дулово при щетите, шефът на фонд „Земеделие” да е там следобед заедно със служители и да се опитаме да помогнем на хората, които бедствието ги сполетя”, каза Борисов.

……………………………

Папа Франциск ще посети днес Скопие. Денят в столицата на Северна Македония е обявен за неработен заради големия интерес от посещението. Очакват се над 15 000 души на площада в Скопие. Както и за нас, така и за Северна Македония папата изпрати специално обръщение към народа. В Скопие ще посети мемориала на Майка Тереза, ще се помоли с лидери от различни вероизповедния и ще се срещне със социално слаби хора.

- реклама -