Папа Франциск: Не погребвайте надеждата!

Традиционното послание и благословия „Урби ет Орби“ (Към града и към света) отправи папа Франциск, навръх католическия Великден, на площад „Свети Петър“ във Ватикана. Това беше и кулминацията на Страстната седмица.

Папа Франциск призова световните лидери в традиционното си Великденско слово да се опитат да постигнат мир в Либия и Сирия, за да могат милионите бежанци да се завърнат по домовете си.

На традиционното Великденско бдение в базиликата „Св. Петър“ снощи папа Франциск призова вярващите да се съпротивляват на цинизма и преследването на блясъка на богатството, като избягват да търсят смисъла на живота в преходните неща.

„Не погребвайте надеждата!“, призова папата, отбелязвайки, че когато нещата вървят на зле „се отчайваме и започваме да вярваме, че смъртта е по-силна от живота“. „Ставаме цинични, негативни и падаме духом“, добави Франциск. „Грехът прелъстява, обещава нещата бързо и лесно, благоденствие и успех, но оставя само самота и смърт“, каза папата.

„Защо да не предпочетем Исус, истинската светлина, пред блясъка на богатството, кариерата, гордостта и удоволствията?“, призова Франциск.
- реклама -