Нотр Дам алжирец

Паника в Париж! Нападател с чук атакува полицай до „Нотр Дам“ (СНИМКИ, ВИДЕО)

Френската полиция стреля по нападател пред катедралата Нотър Дам в Париж, съобщиха местните власти.

Агенция Ройтерс съобщава, че мъжът е атакувал полицей, въоръжен с чук, и след това е бил прострелян и обезвреден от друг служител на реда.

Според АФП атаката е била определена като терористичен акт и съответното звено на прокуратурата вече е започнало разследване във връзка с инцидента.

Нотър Дам

На любителските кадри от мястото на събитието се виждат много хора, които бягат в паника по улиците.

Парижката Света Богородица е сред най-посещаваните от туристите места във френската столица. Всеки ден оттам минават хиляди хора.

В момента силите за сигурност са отцепили района около катедралата. Призовават се хората да избягват мястото на инцидента.

Според източници на френското издание „Фигаро” 900 души са останали затворени в катедралата. Те са били помолени от полицията да седнат. Органите на реда ги проверяват, за да установят дали сред тях няма съучастник на нападателя.

Към момента няма информация за мотивите му.

Според някои медии мъжът е бил с психични отклонения.

https://twitter.com/mikethecraigy/status/872103967966339073

Бившият премиер на Франция Манюел Валс изказа подкрепата си на нападнатите полицаи е техния ранен колега и ги поздрави за хладнокръвието.

Последният фатален терористичен инцидент във Франция е от 20 април, когато полицай беше застрелян на булевард „Шанз-Елизе“ само три дни преди първия тур на президентските избори в страната.

- реклама -