Германия

Паника в Германия

Германските власти задържаха 15-годишно момче, заподозряно, че планира въоръжено нападение и че е било в контакт с младежа, който миналата седмица уби девет души в Мюнхен, предаде Асошиейтед прес.

Момчето било арестувано в понеделник през нощта и било изпратено в психиатрично заведение, посочиха прокуратурата и полицията в град Лудвигсбург, близо до Щутгарт в Югозападна Германия.

Неназован източник съобщил в полицията, че в интернет попаднал на чат между заподозрения и мюнхенския стрелец.

Няма подозрения, че 15-годишният е знаел за плановете за нападението в Мюнхен, каза полицейски говорител.

При претърсване в дома на родителите на момчето полицията открила патрони за малокалибрено оръжие, няколко ножа и ками. Открити са също планове за бягство от училището му, химически вещества и указания за направа на взривни устройства.

При разпита момчето казало, че е обмисляло да извърши нападение заради лични и училищни проблеми, но после се отказало от тази идея, посочиха полицията и прокурорите в изявление.

Прокурорите изключиха тийнейджърът да е имал терористични мотиви и уточниха, че той се разследва за незаконно притежание на оръжие и експлозиви.

Днес полицията в Бремен евакуира търговски център, издирвайки психично болен алжирец

Полицията в германския град Бремен проведе днес акция по евакуирането на един от търговските центрове в града.

Според властите причина за това е станало издирването на 19-годишен алжирец, който е избягал от психиатрично заведение.

Първоначално полицията се е надявала да открие младежа сред посетителите на търговския център. След като това не станало властите са предприели евакуирането на сградата. Целта на операцията е „да се намали възможната заплаха за трети лица“, се казва в изявление.

Към момента няма съобщения за съществуваща терористична заплаха.

- реклама -