Пандемията: COVID 19 взе нови 8 жертви

Макар пандемията да отстъпва, COVID 19 взе нови 8 жертви. Толкова са смъртните случаи през последното денонощие, показват данните на Единния информационен портал.

275 са новите случаи на коронавирус, става ясно още от платформата. Направени са 3 595 теста, а заразените са 7,1% от тестваните.

Активните случаи в момента са 7 502. Като оздравели за изминалото денонощие са 526 души.

В болница са 495 души. Във вторник са били приети още 54, като 75.93% не са ваксинирани.

57 са в интензивно отделение. През изтеклото денонощие са били поставени 691 дози от ваксини срещу COVID-19.

По-рано тази седмица – от 16 ноември, отпаднаха всички задължителни ковид мерки. Те станаха само препоръчителни. В същото време проф. Тодор Кантарджиев обяви, че вече е доказан първият случай на грипен вирус за България в този сезон. Той е H3N2 от типа грип А доказани вече и в Европа. Това е грипът, който направи големия епидемичен взрив в Австралия. Трябва да очакваме едно повишаване на другите респираторни заболявания, затова да не се подиграваме на хората с маска в метрото, заяви Кантарджиев. Хората със слаб имунитет да си вземат препоръчителни мерки. Вече задължителни ковид мерки няма, повтори професорът. Той съобщи, че вече има грипна ваксина за децата от 6 месеца до 19-годишна възраст, капе се в носа, посочи имунологът.
- реклама -