сн. БГНЕС

Панчугов: България е заложник на служебни правителства, които пазят имиджа на Радев

България се е превърнала в заложник на служебни правителства, които не искат да вземат решения, защото пазят имиджа на президента Румен Радев. Това заяви в интервю за БГНЕС политологът Христо Панчугов.

Tой посочи, че в България от години се говори за проблемите. „Не беше необходимо служебното правителство на Румен Радев, за да си представим колко разпаднали са се държавните институции в България. То направи необходимото и цялото общество да говори за този разпад. Невъзможността на някои да преодолее тази тема, да излезе отвъд показването на разпада, показването на проблемите и да си представи ясните решения е доста притеснителен феномен също в българската политика“, каза политологът.

„Управлението на България стана заложник не толкова на това, че през последната половин година има служебни правителства. Управлението на България стана заложник на нежеланието на тези служебни правителства да вземат решения, пазейки имиджа на един или друг човек, предимно на един човек“, подчерта Панчугов.

Анализаторът посочи, че още в началото на лятото можехме да предвидим как ще се развие кризата с коронавируса. Още в началото на лятото можеше да започнем да водим разговора за икономическите мерки свързани с предстоящото влизане в сила на Енергийната сделка на ЕС, на проблемите, които са свързани с топлоцентралите работещи на въглища.

„Имате много проблеми, които, ако не са ясни от години, поне от началото на тази година можеше да бъдат предвидени. Вместо това видяхме едни правителства, които бяха фокусирани да правят предизборна кампания“, каза със съжаление Панчугов.

Източник: БГНЕС

- реклама -