Пасков

Панчо Пасков: Можех повече в Рио

Сабльорът Панчо Пасков, който постигна една победа на Олимпиадата, днес се прибра от Рио. В Бразилия българинът се наложи в много оспорван мач над световния №1 в този спорт Алексей Якименко (Русия), но в последствие беше елиминиран от германеца Матиас Сабо.

При пристигането си в София Пасков коментира успеха си над руснака, който е златен медалист от 19 големи първенства. „Усещането е уникално. Всяка една победа срещу човек от Топ 10 е нещо много голямо. Все пак съм със смесени чувства, защото в следващия бой не можах да се събера и да се концентрирам. Затова не мога да кажа, че съм напълно доволен. Мисля, че можех и повече. Но за подготовката, която направих и до този етап, явно това са ни възможностите“, заяви Пасков.

Той призна, че е отишъл за победа на Олимпиадата и е бил проучил добре възможните си съперници за първия кръг. „Знаех много по-рано кой ще е съперникът ми – дали ще е руснакът, или ще е кореецът. Те са на едно и също ниво. Ние отидохме за тази победа. Радвам се, че се случи, колкото и да беше изненадваща“, каза българският състезател, който е дебютант на Олимпиада.

Загубата във втория кръг

Пасков разкри, че не е бил изморен за втория си двубой в Рио. „Опитах се да се абстрахирам и да съм готов за следващия бой, но явно нещо не се получи. Знаех, че състезанието не е приключило. Ще видим къде са били грешките и ще се опитаме да ги поправим. Надявам се да съм здрав и да тренирам дълго време. Трябва упоритост и много тренировки“, коментира сабльорът ни.

- реклама -