Памела Андерсън

Памела Андерсън моли Тръмп да помилва Джулиан Асанж

Памела Андерсън иска лична среща с американския президент Доналд Тръмп, за да измоли помилване за основателя на WikiLeaks Джулиан Асандж. Тя осъзнава, че встъпването в длъжност на Джо Байдън на 20 януари ще лиши нейния приятел от шанса да получи президентско помилване.

Изданието припомня, че Министерството на правосъдието на САЩ е завело 18 наказателни обвинения срещу Асандж. Той е изправен пред до 175 години затвор. В момента Асандж е в британски затвор, а преди това се укриваше в продължение на седем години в еквадорското посолство в Лондон.

Искам той да бъде свободен. Да излезе и да се разхожда на слънце с момчетата и любимата си и да може да взема спонтанни решения“, каза Андерсън в интервю за Daily Mail, оплаквайки се, че в продължение на десет години Асанж е бил лишен от нормален живот и способност да действа спонтанно“, например да отиде да пие кафе, да се разходи или да отиде на кино“.

По думите на актрисата, тя е била „доволна“, когато научила, че съдът в Лондон е отказал да екстрадира основателя на WikiLeaks в САЩ. Андерсън обаче намира за иронично, че основната причина, поради която съдът е взел такова решение, е състоянието на психичното здраве на Асандж, който е претърпял десет години заточение и заплахи за екстрадиция.

Андерсън нарече заключението за Асандж „несправедливо“, вярвайки, че преследването му е политически мотивирано отмъщение за WikiLeaks, публикуващ класифицирана информация и „разкриващ военни престъпници и военни престъпления“. „Единственото нещо, което той е направил нередно, е да повярва в принципа на правовата държава“, цитира изданието.

По думите на Андерсън, тя се познава с американския лидер – двамата се срещат за първи път на парти на списание Playboy.

„Винаги ме е харесвал. Веднъж каза, че е „горд с мен и че съм показала на всички“. Това се опитвам да направя, господин президент“, призна актрисата.

Памела последно е виждала Асандж през 2019 г., малко преди избухването на коронавируса. Тогава актрисата отишла при него в лондонския строг затвор Белмарш.

източник: Фокус

- реклама -