Пълзим: Шофиране с до 30км/ч в градовете (Кога и как?)

Пълзим: Шофиране с до 30км/ч в градовете – ще спре ли подобна мярка джигитите по пътя. Поредни идеи за промени в законите, които са свързани с пътната безопасност се обсъждаха тази седмица.

Едно от предложенията е в част от градовете скоростта да бъде намалена на 30 км/ч. Също така, младите шофьори да имат придружител. За какво още настоява вътрешният министър и как се приемат тези предложения?

На Яна Кирилова от Монтана й предстои да получи шофьорска книжка. Като млад водач вече има впечатления зад волана.

„Много шофьори не мислят разумно и карат много бързо в днешни дни. Трябва да се спазват повече ограниченията и може би да се налагат повече глоби”, каза Яна, предаде NOVA.

Според нея ограничение от 30 км/ч в градовете не е добра идея и няма да се спазва.

„Може би е прекалено бавно. Шофьорите ще се изнервят. Всеки трябва да има глава на раменете и да мисли разумно“, споделя момичето.

За автоинструктора Владимир Илиев, който е с 40 години трудов стаж, намаляването на скоростта няма да реши проблемите с пътната безопасност. Адмирира обаче да има мерки за младите шофьори.

„Поне за една година да се наложат някакви ограничения на младите водачи, докато придобият опит”, каза Илиев.

Според него контролът на пътя трябва да е там, където има опасност от пътни произшествия, а не там, където само да се пълни държавната хазна. И напомня, че най-важното е да пазим себе си и другите на пътното платно.

- реклама -
error: Съдържанието е защитено