Борисов във Варна: Къде са парите, къде са магистралите? ПП обраха кеша! (Обновена+Видео)

Питам – къде са парите, къде са магистралите. Това заяви във Варна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. В морската столица формацията закри кампанията си, като лидерът на партията беше посрещнат от пълна зала.

ПП обраха кеша в държавата! И чужденците вече разбраха това, изтъкна Борисов.

В словото си той посочи, че за партия ГЕРБ е по-изгодно да оставят всичко да се срине, но за „държавата ще е фатално“.

В момента нито „Съединението прави силата“, нито България е стабилна, посочи още Борисов.

„Западът иска прогнозируем партньор, а не кешаджиите“,

категоричен бе той. „Разговорите с Асен и Киро бяха да дадат 2 милиарда за общините на ГЕРБ, аз казах „не“. Казах за всички общини“, припомни разговорите в манастира с ПП-ДБ Борисов.

„Виждате какви са настроенията в партията. Отново имаме добър тим. Къде ви е „Хемус“, четири години, след като ме няма?! Къде са парите, къде са чувалите, къде е магистрала „Черно море“? Питам. Няма ги. „Промяната“ такъв ток им бяха набили на катедралите, че не можеха да го плащат“, каза в началото на речта си Бойко Борисов.

„За четири години обрахте милиони кеш.

Христо Иванов ще ми говори за джипката, навсякъде, къде минех се правеха пречиствателни станции, площадки, стадиони“. Вместо да признаят, че са направили бели и да помислят нещо да се направи, поведението им е безотговорно. Ако нямали мнозинство нямало да правят правителство. Ако и аз нямам 121 депутати и аз няма да го направя, оправяйте се“, продължи гневно Борисов, препращайки към изказвания съпредседателя на ДБ Христо Иванов.

„Още първия официален запис на Руди за ала-бала с президента и машините, забравихте ли го“, обърна се към залата Борисов.

И продължи, засягайки темата с печатането на бюлетините в София, което общината дала на фирма на ПП. „Чували ли сте такава мерзост да дадеш на жената на кмета да ти печата бюлетините? Как ще хванеш ролките и документите, това е престъпление. Има значение кой държи книжата, ще им напраскат печатите. Това е далаверата с изборите. Така ни биха на изборите. Затова и нямат кампания. Събират ли хора, поемат ли ангажименти?!“, възмути се Борисов.

 

Пръв думата взе водачът на листата Даниел Митов. Той разказа шега – хората говорили, че политиката е сезонна работа. И призова да се прекрати тази тенденция.

Всякакви случайни хора през последните години доказаха България до стагнация, каза той.

„Нас ни познавате като хора, които изграждат, като партия, която управлява и

тогава има социален растеж. Във външната политика сме предвидими и ни уважават. Не се плашете от лъжците, които ви плашат, че ще пращаме войски в Украйна и от ядрени заплахи. Никой не е толкова луд, че да започне война с НАТО. Каза го самият Путин“, продължи Даниел Митов. И изреди кога от Москва са вадели ядрената заплаха. Плашели, че ще натиснат копчето, ако алиансът се разшири.

„НАТО се разшири, а заплахите не спряха.

Не слушайте, когато ви казват, че Украйна няма шанс. Спомнете си какво стана в Афганистан. Няма народ, който да бъде победен, когато се бори за свободата си“, продължи водачът на листата на ГЕРБ-СДС във Варна.

Кампанията е била лесна, но и трудна, защото „е трудно да бъдеш възрастният човек в стаята“, посочи той. Митов посъветва слушателите да се замислят за приликите между „Възраждане“ и „Промяната“. Според него те са двете страни на една монета. Едрият популизъм е общият баща на Кирил Петков и Костадин Костадинов, каза Митов.

Според него всеки глас за ГЕРБ-СДС щял да бъде глас против „лудия с картечницата“.

Следващият оратор бе водачът на евролистата на ГЕРБ-СДС Росен Желязков.

Да си пожелаем пълен мандат, обърна се към множеството той.

Моделът ГЕРБ направи България европейска, а лидерите на Европа онзи ден бяха при лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Пловдив. На преден план в програмата си сме извели просперитета на хората, каза в началото на словото си бившият председател на парламента.

Изборите са и технология, ако бъде тънко опорочена, променя целия пейзаж, предупреди Желязков.

За пръв път участници в изборите сами си печатат бюлетините, посочи следващият оратор – водачът на листата на ГЕРБ-СДС в 23 МИР София Георги Георгиев. И припомни разкритието от по-рано пред деня – че партийна фирма на ПП-ДБ, собственост на кмета на „Слатина“, печата изборните книжа за София.

„Един милион граждани трябва да са притеснени, защото книжата не се печатат от БНБ, а от печатница на кмет от ПП-ДБ. Кметът на София също не спазва изборния закон, не унищожава изборните разписки. Припомнете си ала-балата“, каза още Георгиев.

Евродепутатът Емил Радев обърна внимание на престижа, с който се ползва партия ГЕРБ в Европа.

И даде думата на „кошмара на „Промяната“ Делян Добрев.

Той разказа за участието по телевизията на бившия премиер и представител на „Промяната“ Николай Денков. Според Добрев Дянко „дебилно си люшкал крачетата под масата и 20 минути повтарял, че са евроатлантици и некорумпирани.“

„Ами, с кого ще управляват след изборите. Зададох си въпроса нямат ли срам. Не сме забравили кученцето с пачките и контрабандистите, ами единия лев, с който ни обираха, ами Джемкорп, ами Чаталджагейт, още 2021 година датският му съдружник го обяви за измамник, сега американският му съдружник го съди. Ами записите с кеша, за какво се ползва кеш по време на изборите“, продължи да задава риторични въпроси Добрев. И си отговори, че по време на избори „кешът“ можел да се използва само за купуване на гласове. „Това са сбирщина от корупционери и доказани измамици. Самодоволната физиономия на Денков, който си клатеше краката, не я разбирам“, натърти той.

Добрев каза и как е спечелил дело срещу Асен Василев, бивш финансов министър и съпредседател на ПП, и неговото надебеляване. Добрев цитира съда по предоставените му документи. Не става само с ядене, трябва и акъл, каза Добрев в заключение.

Източник: Epicenter.bg

- реклама -