каруците

Пълна забрана на каруците в София от есента

Пълна забрана на движението на каруци по улиците на София – за това настоява общинският съветник Симеон Славчев от „Движение 21“.
По думите му всички политически сили в градския парламент ще подкрепят предложението на гласуването през септември. Така, от октомври, каруците по софийските улици ще могат най-сетне да останат в историята.

Според вносителите движението на каруци е сериозна предпоставка за пътно-транспортни произшествия.

В София постоянно сме свидетели каруците да се управляват от непълнолетни лица, които не познават правилата за пътното движение, освен това каруците сериозно замърсяват улиците, по които минават, подчерта Славчев.

До момента 23-ма от 24-те районни кметове в София са подкрепили предложението. Единствено кметът на Нови Искър е против.

каруците

Конфискацията на каруцата няма да има дисциплиниращ ефект, затова се обмисля конфискуването на конете и впоследствие предлагането им на търг, каквато е практиката в Кюстендил.

Забраната на каруците вероятно ще се окаже третата тема, по която има пълен консенсус между политическите сили в Общинския съвет. Първите две са развитието на достъпна градска среда и планът за устойчива градска мобилност.

- реклама -