Бъкс - Нетс, Дюрант - Антетокумбо
twitter.com/NBAHistory

Палец на линията прати Бъкс на финала – ВИДЕО

Милуоки Бъкс спечели седмия мач от полуфиналната серия на Изток срещу Бруклин Нетс със 115:111. Така Бъкс се класираха за финала на източната конференция на НБА.

Янис Антетокумбо вкара 40 точки за победителите, Кевин Дюрант избуха с 48 за Нетс. Именно негов кош изравни при 109:109, за да вкара мача в продължения. Кошът му дойде секунди преди края, като в един момент имаше объркване, че той е вкарал три точки и Нетс печелят. Оказа се обаче, че палецът му е бил на линията за три точки и съответно той е вкарал само две. В продължението Бъкс се справиха по-добре от съперника си. Във финала те чакат някой измежду Филаделфия 76 и Атланта Хоукс.

„Никога не съм играл в такъв мач. Имахме невероятен късмет с този палец“, коментира Крис Мидълтън.

Въпросните 48 точки на Дюрант са нов рекорд на НБА. Той стана първият играч, реализирал толкова много точки в мач номер 7. „Имахме всички шансове, просто не се възползвахме“, обясни Дюрант. Той и Антетокумбо станаха едва третата двойка с над 40 точки в мач номер 7. Преди тях това са правили ЛеБрон Джеймс/Пол Пиърс през 2008-а и Сам Джоунс/Оксар Робъртсън през 1963-а.

- реклама -