Пак отложиха делото за мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров заради отсъствието на адвокат

Пак отложиха делото за мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров заради отсъствието на адвокат. Софийският апелативен съд отново отложи делото за мярката за неотклонение на двамата.

Те са обвинени за контрабанда и пране на пари.

Обвиняем е и бащата на Стефан – Марин, който обаче до момента не се е явявал в съда, защото след задържането си беше откаран в болница.

Днес залата не се яви нито адвокатката на Банкова – Аделина Натина, нито Людмил Рангелов, който също се явяваше като неин защитник, но е бил упълномощен само за първоначалното разглеждане на мярката за неотклонение.

От Аделина Натина отново е постъпила молба за отлагане заради болничен лист.

В него е посочено, че се лекува от бронхит.

Съдът установи, че адвокат Натина е пречката да не започне мярката и следва да бъде изпратено писмо до Софийската адвокатска колегия за определяне на резервен защитник, които да представлява Банкова и да се предотврати възможността за ново отлагане.

Миналата седмица заседанието също беше отложено заради болен адвокат,

като от прокуратурата настояваха Банкова да остане с най-тежка мярка „задържане под стража.

В събота в здравно заведение спешно беше закаран и Стефан Димитров. След направените му изследвания стана ясно, че не е наложителна хоспитализация и той беше върнат в ареста.

Четвъртият обвиняем е Никола Николов – Паскал, който е обявен за общодържавно издирване.

Срещу Банкова има и второ обвинение. То е за това, че е извършила длъжностно престъпление като по искане на Стефан Димитров е назначила конкретно лице за шеф на митническия пункт „Лесово“.

- реклама -