Пак насилие в училище: видео показва как четири бият връстничка

Пореден случай на насилие в училище се появи в социалните мрежи. Видео показва как четири тийнейджърки бият връстничка.  Кадрите с насилие са заснети преди седмица в двор в Раднево, съобщи БНТ.

Случката се разиграва след учебните занятия в училището в Раднево. Четири момичета нападат своя съученичка с обиди, заплахи, ритници и шамари. Видно от кадрите тийнейджърките се забавляват докато бият момичето, което дори не се опитва да се отбранява.

„Причината е, че те ползват някакви вещества. Това разбрах и че тя искала да съобщи на учителката си, на класната си, и те са я заплашвали да не съобщава“, обяснява мъж от Раднево.

Оказва се, че деветокласничката е била системно тормозена от съученичките си. Родителите ѝ разбрали едва сега, след като видели клипа.

Валерия Иванова – майка на пострадалото момиче: „Постоянно са я тормозили и накрая са я набили. Не иска да ходи на училище. Уплашена е, разстроена е, не знам какво ще правя“.

Агенцията за закрила на детето вече е започнала проверка по случая. Това е поредно видео, показващо насилие в училище. Зачестяват и случаите, в които участниците и жертвите са момичета.

13-годишно момиче е станало жертва на побой в училище

- реклама -