Пак без кворум: Едва от третия опит депутатите се събраха за заседание – ВИДЕО

кворум

Работата на Народното събрание започна с около час закъснение заради липсата на кворум.

Едва третият опит за регистрация се оказа успешен и парламентът събра необходимия брой присъстващи 121 депутати, за да бъде открито пленарното заседание.

Къде са депутатите?

При първата регистрация в зала присъстваха 111 депутати, а при втората – 116. В пленарна зала не се регистрираха народните представители на БСП и ДПС.

„Загубихме един час, но питайте БСП защо? Защото тези, които настояват да се приемат бързо закони, включително и за поетия ангажимент към протестиращите майки, защото всичко това влиза в един график, загубиха един час на парламента.“ Така народният представител от ПГ на ГЕРБ Тома Биков коментира започналото с час закъснение пленарно заседание.

Последен се регистрира независимият народен представител Спас Панчев, който доскоро беше в редиците на „БСП за България“, чието присъствие тази сутрин се оказа решаващо за началото на заседанието.

Опозицията отказва да се регистрира докато Валери Симеонов не подаде оставка

„Майките на деца с увреждания още са навън. Тази палатка ни напомня, че не сме свършили работата си. Единственото, което се случи за последните месеци е, че те добавиха още едно свое искане – оставката на Валери Симеонов. Ние не солидаризираме с това искане и няма да се регистрираме в Народното събрание, докато не получим оставката на Валери Симеонов“, заяви левия депутат Крум Зарков.

Той уточни, че вицепремиерът отговаря и за ДАБЧ, където избухна корупционен скандал. „Твърде много се събра и е време той да отстъпи поста си„, допълни заместник-председателят на ПГ на „БСП за България“.

И БСП, и ДПС отрекоха да координират действията си в парламента.

„Случвало се е и друг път“, пък бе краткият коментар на председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров.