почина, адвокатка, октопод, КТБ

Пъхнаха мъж в хладилна камера, докато е жив, той умря от хипотермия

Мъж от Бразилия е починал в резултат от хипотермия, след като по погрешка е бил вкаран в хладилната камера в моргата, тъй като лекарите от болницата, в която е бил приет на лечение, са го обявили за мъртъв.

В момента полицията разследва случая на Жозе Рибейро да Силва от градчето Уруашу като убийство по непредпазливост, след като роднините му подали сигнал до властите, информира местното онлайн издание „O globo“.

Смъртта на мъжа била „констатирана“ на 29 ноември, поради което бил сложен в чувал и свален в моргата, където бил вкаран в една от хладилните камери, за да се предотврати разлагането му до неговото погребение.

Той е бил след това преместен в погребалния дом в Риалма, родният му град, на около 100 километра от Уруашу. Когато работниците го извадили от чувала, за да подготвят тялото за погребението, установили, че е жив – бил е с отворени очи и затруднено дишане.

Служителите от погребалния дом веднага извикали спешна помощ и мъжът бил транспортиран в болница, където издъхнал на 1 декември.

Очаква се следващата седмица да бъдат изслушени лекарите и роднините на починалия, за да се установят всички обстоятелства около инцидента.

- реклама -