Ту-154

Падналият Ту-154 вероятно е бил претоварен

Катастрофата на Ту-154 в Черно море може да е в резултат на претоварване и отказ на техниката. Това е съобщил пред Интерфакс запознат със ситуацията източник.

Машината дълго е летяла много ниско

„Свидетелските показания и други обективни данни, получени в хода на разследването, говорят за това, че самолетът не е успя да набере височина и поради някаква причина – вероятно претоварване и техническа неизправност, е паднал в морето“, казва източникът.

Той допълва, че „на този етап версия за атентат е практически изключена“. По думите му, очевидците разказват, че самолетът необичайно дълго летял ниско, не е набирал височина, и по този начин приоритетна версия става тази за техническа неизправност.

Извадиха тялото на командира на полета

Водолази са извадили от Черно море тялото на командира на самолета Роман Волков, предаде ТАСС. Той е бил открит сред големи отломки на летателния апарат.

Този следобед, телата на още двама загинали бяха намерени в района на катастрофата. „Днес бяха намерени двама загинали и части от тела. От началото на операцията по издирване са намерени телата на общо 13 загинали“, съобщиха от екипа, който води разследването.

Тази сутрин в Москва пристигна първият самолет с тела на жертви при самолетната катастрофа. Те бяха откарани за разпознаване в център по съдебна медицина и криминалистика към министерството на отбраната.

- реклама -