Падна обвинението срещу полицейския началник, подкупен от ало измамници

началник

Стоян Павлов, началник на Охранителна полиция към Трето РПУ в Пловдив, който бе обвинен във взимане на 300 лева подкуп от телефонни измамници бе освободен днес от Апелативен съд.

Магистратите отмениха задържането му под стража, без да налагат друга мярка за неотклонение.

На записите от камерите не се виждат ясно кои са лицата

В съдебната зала днес стана ясно, че на видеокадрите, посочени от прокуратурата като доказателство за срещите на Павлов с измамниците пред полицейското управление, на практика не се виждат конкретни лица.

Според прокуратурата, доказателствената стойност трябва да се търси в поредността на кадрите, защото тя съвпада с показанията на двамата свидетели за срещи с Павлов, но очевидно този аргумент не се прие. Преди дни стана ясно, че разговори на полицейския шеф с измамниците са засечени докато са подслушвани телефоните им.

Прокурорите може да продължат да работят по случая, но да прецизират текстовете, по които да предявят обвинението.

На брифинг преди дни окръжният прокурор Румен Попов заяви, че Стоян Павлов е консултирал и подпомагал телефонни измамници, извършили серия престъпления от началото на септември досега. Над 180 000 лв бяха предадени доброволно от възрастни хора в 21 измами. В хода на разследването се е появила връзката на полицейския служител с бандата телефонни измамници, като посредникът е негов близък приятел- Димитър Рангелов. Въпросният Рангелов е неоткриваем от деня, в който медиите обявиха акцията.