Овладян е пожарът в „Красна поляна”, унищожена е стока за 3,9 млн. лева

Големият пожар, избухнал снощи в склад за храни в района на бул. „Никола Мушанов” в столичния квартал „Красна поляна“, е овладян

Пожарът избухна снощи около 20 ч. Веднага бяха насочени 10 пожарни екипа и линейки, а мястото бе отцепено от полиция. Пострадали са леко двама души – огнеборец и охранител.

Пожарогасителните действия се ръководиха лично от директора на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов, към който бе сформиран временен оперативен щаб.

От Столична община допълнително осигуриха водоноски. В близост до инцидента се намира болница „Надежда”, от която бяха евакуирани в северната част на сградата 67 пациенти, сред тях 29 новородени, с оглед на тяхната сигурност. Кметът на София Йорданка Фандъкова съобщи, че няма данни за влошаване качеството на въздуха вследствие на пожара. Според собственичката на склада Татяна Павлова, пожарът е умишлен. Стоим добре на пазара и може да сме попречили на конкуренцията, заяви Павлова. По думите й огънят е изпепелил стока за 3,9 млн. лева, която е била застрахована за 2,2 млн. лева.

Един от пострадалите при пожара е огнеборец, съобщи директорът на столичната пожарна старши комисар Веселин Гетов. Огнеборецът е пострадал леко, засегнато е окото му. Той е прегледан в „Пирогов“, след това се е върнал на мястото на инцидента, за да продължи гасенето, добави Гетов. Другият пострадал е бил обгазен – това е служител от охраната на съседната фирма, който е прегледан в „Пирогов“ и изписан. Ситуацията е овладяна още снощи, днес се потушават евентуални останали огнища. Гетов съобщи още, че на мястото на инцидента има мобилна лаборатория на РИОСВ, която замерва качеството на въздуха и няма опасност от превишаване на периметрите за замърсяване, каза още Гетов.

- реклама -