Чудна отвара в 2 съставки ни държи вечно здрави (Рецептата)

Както всеки знае, чесънът е един от най-полезните зеленчуци. Колкото по-често го консумираме, толкова повече ползи можем да извлечем от него. Чесънът спомага за подсилване на имунната ни система и ни помага по-лесно да се справяме с настинките и гриповете, пише actualno.com.
Не е случайност това, че зеленчукът от край време бива използван при направата на редица смеси, лекуващи най-различни заболявания. Нашите баби и дядовци са разчитали основно на рецептите от народната медицина и са се доверявали на незаменимите свойства на чесъна.

Днес ще ви разкажем малко повече за една смес, която включва чесън и червено вино. Ще ви споделим информация за това какво можете да излекувате с нея и колко често е препоръчително да я консумирате.

За какво ни помага смес от червено вино и чесън?

Тази смес е брилянтно съчетание между полезните свойства на червеното вино и чесъна. С нея можете да предотвратите редица заболявания, да укрепите имунната си система, да се справите с лошия холестерол, да отстраните излишната вода от организма си и много други.

Ето и какво е нужно, за да я приготвите:

• 12 скилидки чесън;

• 500 мл домашно червено вино.

Начин на приготвяне:

Вземете стъклен буркан и в него сложете почистените скилидки чесън. Залейте ги с половин литър вино. Съветваме ви да използвате домашен чесън или такъв, който е от български производител. Имайте предвид, че китайският е с много по-високо съдържание на арсен и по-ниски терапевтични свойства.

Бурканът се затваря с капачка и се оставя на прохладно и тъмно място за период от две седмици. Няколко пъти на ден е добре да разклащате буркана. Когато мине това време, прецедете сместа и я съхранявайте в съд, който не е прозрачен.

Консумирайте до 3 ч.л. от сместа в рамките на месец. Този еликсир ще ви дава сили и енергия и ще ви помогне да се справите с редица неразположения, както и да предотвратите множество заболявания.

Сместа от вино и чесън е изключително лековита и си струва да отделите малко време, в което да я приготвите. Грижете се за здравето си, защото то е най-ценно!

- реклама -