Отцепниците от ИТН са подали молби за напускане

Отцепниците от ИТН са подали молби за напускане. Петимата депутати, които обявиха, че напускат ПГ на „Има такъв народ“ (ИТН), вече са подали заявленията си в деловодството на Народното събрание, потвърдиха за БТА от пресцентъра на парламента.

Това са Николай Радулов, Деян Петков, Иво Атанасов, Светлин Стоянов и Георги Георгиев. Те са подали своите заявления за излизане от ПГ на ИТН, както обявиха вчера на пресконференция, и

стават нечленуващи в парламентарна група народни представители.

Малко по-късно пред БНР зам.-шефът на НС от квотата на ПП Мирослав Иванов коментира темата.

„Постове и пари не сме предлагали, това не е в нашия инструментариум. „Продължаваме промяната“ търси подкрепа за конкретни законодателни решения, ние не искаме да вземаме депутати, които да се присъединяват към нас“.

Това каза пред БНР заместник-председателят на Народното събрание от „Продължаваме промяната“ Мирослав Иванов. Така той отговори на обвиненията, че „са купили“ депутатите от „Има такъв народ“, които напуснаха ПГ на ИТН.

Поведението на „Продължаваме промяната“ не е фокусирано

като крайна цел върху оставането ни във властта на всяка цена, категоричен беше той и добави, че не се страхуват от нови избори:

„Важните закони, които трябва да бъдат приети, са актуализацията на Бюджета, за да бъдат приети антиинфлационните мерки, които са заложени в него, измененията в Закона за енергетиката и внесеният преди седмица законопроект за КПКОНПИ. „Продължаваме промяната“ и коалиционните ни партньори от „Демократична България“ и БСП търсим начин да намерим мнозинство, за да бъдат приети те“.

Той съобщи, че в сряда (15 юни) ще влезе на първо четена в пленарната зала актуализацията на бюджета.

- реклама -