БНР

Отсраненият шеф на БНР ще обжалва решението на СЕМ

Отстраненият от поста генерален директор на БНР Светослав Костов ще обжалва решението на СЕМ, с което по-рано днес беше предсрочно прекратен мандатът му. Според Костов Съветът за електронни медии се е „поставил над законите и цели дестабилизация на БНР“.

Адвокатът на Костов смята, че до момента няма установена вина на конкретен човек за спирането на сигнала на „Хоризонт“ на 13-и септември, оспорвайки мотивите на СЕМ, че е нарушил правото на достъп до информация на българските граждани и посочи, че нито едно от изложените доказателства не е било обсъждано.

Цитиран от „Дневник“, Светослав Костов нарече гласуването на надзорниците „решение на всяка цена“, като подчерта, че то идва десет дни преди насрочените за края на месеца местни избори. Той даде да се разбере, че това ще попречи на нормалната работа на радиото, макар че журналистите от радиото твърдят, че работата около изборите е предварително организирана и върви по план дори при липсата на оперативен ръководител на най-голямата програма „Хоризонт“.

Костов се оплака от преднамерено отношение от страна на медийните надзорници. Като илюстрация за това той разказа, че преди седмица на среща в Министерството на финансите за бюджета на обществените медии догодина, членовете на СЕМ демонстративно са излезли от залата по време на обсъждането на БНР.

- реклама -