протести
сн. БГНЕС

Отровното трио зове да не се подават уведомления за протести

Не подавайте уведомления за протести, призова адвокат Николай Хаджигенов от „Отровното трио“.

Повод за този му апел стана случилото се вчера в Пловдив и отказът на кмета Здравко Димитров да разреши преминаването на протеста през пловдивските булеварди, след като бе заявен по надлежния ред. Тази нощ беше премахнат и палатковия лагер в града под тепетата.

Според юриста уведомленията не са с цел осигуряване на реда при провеждането на протестите, а тяхното възпрепятстване.

сн. БГНЕС

„Вчера в Пловдив, 24 часа по-рано, са подали уведомление за протест и кметът е отказал, въпреки, че режимът е уведомителен. Той не може да забрани, въпреки, че се е случвало и в София“, коментира Хаджигенов.

Самият пръв партиен държавен ръководител, другарят Бойко Борисов каза, че барикадите не се пипат. Същевременно така ги пипнаха, че ги изринаха насила. В същото време тук барикадите стоят повече от 30 дни. В Стара Загора седяха много време и продължават да стоят. Във Варна стоят барикадите. В Русе и Видин също стоят„, описа Хаджигенов ситуацията в страната и попита какъв е проблемът с лагерите, които според него са законна форма на протест.

Арман Бабикян пък коментира думите на областния управител на София Илиян Тодоров, който е нарекъл протестиращите „изроди и алкохолизирана тълпа“.

„Няма да обяснявам, че не сме изроди и алкохолизирана тълпа. На мен по медицински причини ми е забранено да пия от 15 години“, подчерта той.

- реклама -