Отровното трио Отровното трио, Слави Трифонов, Христо Иванов, Манолова
сн. БГНЕС

„Отровното трио“ се оплакаха, че са подслушвани и следени

Имаме сведения и лични наблюдения, че сме проследявани. Части от наши разговори не само, че са били записвани и подслушвани, но се появиха и в някои медии. Към нас са предявени обвинения. Службите работят по обвинение, че ние работим срещу устоите на държавата и има съмнение, че ние подготвяме терористични акции.

Това обяви на брифинг проф. Велислав Минеков, който е част от „Отровното трио“, което организира антиправителствените протести.

„Ние желаем да знаем – отговор от ДАНС, прокуратурата, ДАР, действително ли сме проследявани и подслушвани и каква е причината. Нека продължат, ние го виждаме, ние знаем, но искаме да знаем причината за това. В България има вече четири мобилни апаратури, специализирани в подслушване и проследяване в частни ръце. Как държавата е разрешила притежаването на тези машини, как те са официализирани и възможно ли е държавата да не знае за техния внос и използването“, запита Минеков.

сн. БГНЕС

Той добави, че чашата преляла и след като техни близки се обаждали да им казват, че са заплашвани с уволнения, проверки и ликвидиране на бизнеси.

- реклама -