мвр, НАРУШЕНИЯ, избори

Отпуснаха над 50 млн. лева по бюджета на МВР

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г., съобщават от пресслужбата на Министерски съвет.

Част от средствата са за изплащане на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност и са в размер на 3 210 лв.

Средствата са необходими за подпомагане на физическата активност, физическото възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност на курсантите от Академията на Министерството на вътрешните работи за бюджетната 2021 г.

Съгласно друго правителствено постановление се одобряват допълнителни разходи, в размер до 7 000 000 лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за настоящата година. Средствата са за финансово обезпечаване на сключени договори за изпълнение на дейности, свързани с издаването на българските лични документи.

По бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. се одобряват също така допълнителни разходи, в размер до 45 049 800 лв., за разходи за персонал.

- реклама -