ограда, границата, Турция, ремонт

Отпуснаха 5 млн. лева за ремонт на границата с Турция и допълнителни пари за справяне с мигрантския натиск

Министерският съвет прие Постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г., съобщиха от пресцентъра на МС.

С Постановлението се одобряват допълнителни разходи, в размер до 37 млн. лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. за финансово обезпечаване на дейността на ведомството в условията на засилен миграционен натиск.

Съгласно друго постановление се одобряват допълнителни разходи, в размер до 5 000 000 лв., по бюджета на Министерството на вътрешните работи за 2021 г. за финансово обезпечаване на неотложни ремонтно-възстановителни дейности по инженерно съоръжение от възпрепятстващ тип по българо-турската граница.

Преди седмици от МВР качиха видео, на което се виждат сериозно пробойни по границата с Турция, откъдето влиза и най-големият поток нелегални мигранти у нас.

Отпуснати са и нас 25 млн. лева допълнителни средства за Министерстовото на отбраната „за допълващи и компенсиращи мерки с COVID-19 и други със Закона за държавния бюджет на Република България (ЗДБРБ) за 2021 г.“

Средствата са предвидени за финансово осигуряване участието на формирования и техника от въоръжените сили в охрана на държавната граница с Република Турция и Република Гърция при увеличен миграционен натиск, се казва още в съобщението.

- реклама -