Кардам

Отпадна версията склоняване към самоубийство на отровеното дете от Кардам

Районната прокуратура в Генерал Тошево отхвърля версията за склоняване към самоубийство на 9-годишното дете от село Кардам, което почина от предполагаемо натравяне.

„Все още не е ясно какво е причинило смъртта, след като при огледите в дома не са открити лекарства или отровни вещества, както и опаковки от такива“, коментира Йорданка Чанева, районен прокурор на Ген. Тошево.

Вчера са били разпитани медиците от спешната помощ в града, но писмени документи от прегледите им не са предоставени. Противно на твърденията на дядото на починалото дете, че и при двете повиквания лекарите не са премерили температурата на пострадалите, пред разследващите те заявяват, че са измерили температура малко над 37 градуса.

Другите три деца от семейството все още са под лекарско наблюдение в добричката болница. Според лекарите те са напълно здрави. По думите на началника на педиатрията доктор Йовев, те ще бъдат изписани едва след като от Дирекция за закрила на детето са готови със становището си къде да бъдат настанени.

9-годишното момче от многодетното семейство почина, като се предполага, че децата са се натровили от храна, купена в местния магазин, а две от сестрите му бяха приети в болница в тежко състояние.

- реклама -