Кипър, мерки, български граждани
сн. БГНЕС

Отпада изискването за карантина или PCR тест при влизане на български граждани в Кипър

Българските граждани са допускани да влизат в Кипър без изискване за представяне на отрицателен PCR тест или задължителна карантина, считано от днес, 24 юни 2021 г.

Това съобщиха официално от Министерството на външните работи (МВнР).

По информация на посолството ни в Никозия от днес условията за влизане на български граждани в страната са следните:

– необходима е онлайн регистрация в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy;

– в рамките на 48 часа преди планирания полет за Кипър пътуващият трябва да попълни и изпрати на кипърските власти наличния в електронния портал www.cyprusflightpass.gov.cy формуляр, в който да са отразени личните данни и цялата необходима за влизане в страната информация;

– да получат отговор от кипърските власти на посочения от българските граждани електронен адрес за кореспонденция с разрешение за влизане в Република Кипър.

Въвежда се допълнително облекчение за ваксинираните пътници, които няма да бъдат поставяни под карантина дори и да са били в контакт със заразен с COVID-19 гражданин по време на престоя си в Кипър. В този случай те трябва да приложат копие от сертификата си за ваксинация към електронния формуляр за регистрация преди влизане в страната.

След пристигането им в Кипър, тази категория български граждани са длъжни да спазват съответните действащи здравни протоколи.

- реклама -