присъствено

Отново в клас: Обучението у дома свършва за голяма част от гимназистите

От днес обучението у дома свършва за голяма част от гимназистите и те се връщат в училищата. Всички ученици от 5. до 12. клас трябва да носят предпазни маски не само в междучасията, но и в часовете.

В различните области ситуацията е различна.

Онлайн обучението продължава до края на месеца големите ученици в София и в 20 гимназии в Хасковско, както за учениците от 6. до 12. клас в Бургас.

От днес почти всички деца във Враца и Монтана се връщат в клас. Така е и в Стара Загора – там само едно училище ще бъде дистанционно.

В Пловдив са на специални графици, така че да не се събират повече от половината ученици. Там вече има онлайн петиция против присъственото обучение. На много места родители обявиха, че няма да пускат децата си в клас присъствено.

Към присъствени занятия се връщат и част от студентите.

Тези, които учат в Технически университет-София, излязоха с протестна петиция срещу хибридната форма на обучение по време на пандемията.

Студентите са притеснени, че трябва да присъстват на всички лабораторни упражнения на фона на растящите случаи на COVID-19 у нас. Над 1500 вече са подкрепили петицията. Учащите искат да се даде възможност факултетите, заедно със студентите, да изберат формата на обучение. Очаква се отговорът на ръководството на университета.

- реклама -