Ива Митева, НС, коалиция, спорове,

Отново спорове в новата коалиция: Този път не могат да решат за комисиите в НС

Заместник-председателят на Народното събрание Ива Митева очаква постоянните парламентарни комисии да бъдат сформирани до края на тази седмица. Окончателното им разпределение все още не е готово.

Мнозинството не е готово с разпределението на комисиите и по въпроса има спорове сред коалиционните партньори.

Според Ива Митева всички постоянни комисии трябва да са готови още тази седмица и при такъв разнороден парламент е много важно кой ще ги оглави:

„Апелирам да успеем да се организираме да създадем комисиите. Има спорове, защото гледаме предложенията за председатели, все пак, особено по-опитните народни представители, винаги знаят, когато някоя партия иска определен пост, за кого го иска“.

Не е ясно колко и кои комисии ще бъдат за опозицията. Заместник-председателят на парламента смята, че комисиите по конституционни въпроси и по бюджет и финанси трябва възможно най-бързо да заработят:

„Там са съдебната реформа, КПКОНПИ – в правната комисия, въпроси, които трябва да започнем сериозно да обсъждаме – промените, и да започнем да ги пишем най-вече“.

Решението за „зелените сертификати“ в парламента трябва сериозно да се обсъди и най-вероятно ще остане за януари догодина, каза още Ива Митева.

- реклама -