бул. "дондуков", ремонт велоалея движение

Отново ремонтират ремонтирания бул. „Дондуков“

Отново се ремонтира ремонтирана вече част от столичния булевард „Дондуков“.

Ремонтните дейности са на същото място, където бяха и преди 20 дни, на 4 ноември – в отсечката между улиците „Бачо Киро“ и „Будапеща“. Този път, обаче, не се пренареждат паветата по самия булевард, по който движението въври с пълна пара, а на велоалеята. Самата велоалея все още не е пусната за движение, но беше напълно готова още в средата на септември, както и цялата част от Министерски съвет до кръстовището с улица „Г.С. Раковски“.

В момента са извадени част от паветата на велоалеята до бордюра и на тяхно място изглежда се поставят решетки за отводнителни канали. В същото време останалите части от велоалеята, които са в района на бившия Партиен дом /сега част от парламента/, в момента се почистват ударно и се подготвят за пускане.

На въпрос на БГНЕС защо се е наложил този ремонт след ремонта, заместник-кметът Евгени Крусев заяви на 7 ноември, че ремонтът на бул. „Дондуков“ още не е приключил. „Има още работи, които има да се изпълняват по велоалеята, по паветата, където това е необходимо. Вчера беше направена първа проба с трамвайна мотриса през новия булевард така, че работата продължава. Когато приключи ремонтът ще може да говорим за завършен булевард“, допълни тогава зам.-кметът по транспорт.

Евгени Крусев увери тогава още, че всички санкции, които могат да бъдат наложени и, които са констатирани от надзора, ще бъдат наложени и ще бъдат приспаднати от плащането към фирмата-изпълнител на строежа.

- реклама -