увреждания

Отново протест на майки на деца с увреждания, блокираха голямо столично кръстовище

Майките на деца с увреждания за поредна вечер излязоха на протест. Шествието затвори за около половин част кръстовището на булевардите „Мария Луиза” и „Тодор Александров.

Те преминаха по улиците със скандирания „Оставка!” и с черни знамена

Това е четвъртият поред протест на родителите с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов.

„Продължаваме протеста заради обидата, която публично нанесе вицепремиерът Валери Симеонов – не само, че не спря, но и в обясненията си стана още по-груб. Бих простила на един строител, ако ни нарече инвалиди и ненормални, но на Симеонов е немислимо”, заяви Мая Стоицева, една от майките, които участва в работната група по изготвянето на промените в законодателството. Тя е категорична, че сами си организират протестите и никой не ги организира – както се твърди в няколко статии през последните дни. „Прикачиха ни към кой ли не. Имам снимка и с премиера Бойко Борисов с тениска от работната група. Това означава ли, че той ни организира. Има хора от всякакви партии, аз лично дори не ги познавам”, попита тя.

„Искрено се надяваме Симеонов да не оглави Националния съвет за хората с увреждания. До края на месеца засега сме обявили, че няма да спрем с протестите”, категорична е друга майка – Весела Одажиева.

Тази сутрин с решение на правителството вицепремиерът Валери Симеонов бе освободен като председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси към МС. Председателството на Съвета се поема от вицепремиера Томислав Дончев.

- реклама -