Мелания Тръмп

Отново обвиниха Мелания, че е плагиатствала от Мишел Обама

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп отново беше обвинена, че е плагиатствала от предшественичката си Мишел Обама.

Този път става въпрос за рекламен материал от администрацията на Барак Обама, но г-жа Тръмп заяви публично, че не е това, което изглежда.

Днес Мелания Тръмп официално стартира инициативата си „Бъди най-добър“, насърчаваща онлайн безопасността на децата. Но тя разбуни общественото пространство с рекламната брошура, издадена по повод кампанията, която е почти точно копие на брошура, публикувана през 2014 г., когато Мишел и Барак Обама са обитавали Белия дом.


Корицата, текстът и изображенията на брошурата от ерата на Обама са почти същите като в тази на Мелания.

По повод критиките от офиса на Мелания съобщиха: „Госпожа Тръмп се съгласи да добави надслова „Бъди най-добър/Be Best“ и да използва брошурата в опит да се облегне на платформата ѝ, за да разпространи положителното послание вътре. Федералната търговска комисия, която е автор на брошурата, е развълнувана, че Мелания я е включила в кампанията си.“

Уебсайтът на Белия дом първоначално заяви, че рекламният материал е написан „от първата дама Меланния Тръмп и от Федералната търговска комисия“. След спора рекламното издание бе променено на „брошура на Федералната търговска комисия, промотирана от първата дама Мелания Тръмп“.

Мелания е обвинена в плагиатство за втори път, след като в речта й от предизборната кампания през 2016 г. присъстваха точните думи от реч на Мишел Обама.

- реклама -