Кулата трафик опашки

Отново натоварен трафик на ГКПП „Кулата“ и „Маказа“

Изключително натоварен е трафикът на ГКПП „Кулата” в посока Гърция.

Това съобщава „Фокус”.

Преминаването на пункта отнема над 1 час и към настоящия момент се наблюдават километрични колони от автомобили поне на около 3 километра от ГКПП „Кулата”.

Причината е в малкия брой служители от гръцка страна, които обслужват пункта.

На ГКПП „Маказа“ също се образуват опашки. Причината е по-строгия контрол от гръцките власти.

Ето и официалната информация от Гранична полиция:

На границата с Република Гърция: На ГКПП „Кулата“, ГКПП „Илинден“, ГКПП „Маказа“, ГКПП „Капитан Петко войвода“ и ГКПП „Ивайловград“ в Гърция се пропускат граждани на ЕС без да им бъде налагана карантина. Не се извършва преминаване през ГКПП „Златоград“. Интензивен е трафикът на ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“ на изход от България.

На границата с Румъния: Възстановено е преминаването на моторни превозни средства през ГКПП „Никопол – Турну Мъгуреле“. Преминаващите транзитно през Румъния товарни автомобили могат вече да използват и този пункт.

От 17.06.2020 г., румънските гранични власти възстановиха пропускането на автомобили и през румънския пункт „Негру вода“, съпределен на ГКПП „Кардам“.

Интензивен е товарният трафик на граничните пунктове при Русе и Видин на изход от страната.

От 15.06.2020 г. отпадна задължителната карантина за български граждани, влизащи в Румъния. Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските „Кайнарджа“ и „Крушари“. Транзитните товарни автомобили могат да преминат българо-румънската граница само през ГКПП – Русе, ГКПП – Видин и ГКПП – Никопол. Товарните автомобили, които превозват стоки от и за Румъния, може да преминават и през останалите функциониращи пунктове на българо-румънската граница.

На границата с Република Сърбия на ГКПП „Калотина“, ГКПП „Връшка чука“, ГКПП „Брегово“, ГКПП „Стрезимировци“ и ГКПП „Олтоманци“ трафикът е нормален. Република Сърбия отмени всички наложени ограничения за лицата, желаещи да влязат на територията на страната с леки автомобили, микробуси и автобуси.

На границата с Република Северна Македония на ГКПП „Гюешево“, ГКПП „Станке Лисичково“ и ГКПП „Златарево“ трафикът на товарни автомобили е нормален. Възстановено е преминаването на леки коли, микробуси и автобуси през пунктовете, съпределни на ГКПП „Златарево“ и ГКПП „Станке Лисичково“. Чуждите граждани, желаещи да посетят Република Северна Македония, трябва да представят на влизане в страната негативен PCR тест с валидност до 72 ч. и подлежат на задължителна 14-дневна самоизолация. Те могат да преминат без карантина през територията на Р Северна Македония за 5 часа, като на границата се попълва декларация за транзит, която на изход се предава на граничните власти.

На границата с Република Турция: Възстановено е пропускането на чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси на влизане в Турция. Трафикът на ГКПП „Капитан Андреево“ е интензивен.

- реклама -