Отново хванаха следите на Чане – по празниците крал консерви, взел си и душ

Полицията е попаднала на нови следи от издирвания за двойното убийство в Костенец. На 19-ия ден от търсенето на Стоян Зайков са намерени още доказателства, че той е в района.

През уикенда семейство е подало сигнал, че е намерило разбита вилата си, която се намира при почивна станция в местността „Свети Спас“ край Долна Баня.

Съпрузите разказали пред криминалистите, че са откраднати консерви и суха храна, както и три одеяла, информира trafficnews. Ползвана била и банята. Полицейското куче разпознало следи именно от Зайков. Междувременно цигани от махалата в Долна Баня също подали сигнал на тел. 112, че са видели Зайков.

Кучета са открили следи от издирвания и във вили до Костенец, поради което разследващите са убедени, че двойният убиец не е напускал района и се крие в гората, която познава добре.

Тялото на 38-годишната Милена Шишкова бе открито на 10 май около 8.30 ч. на метри от дома й в Костенец. Жената е била застреляна в главата с малокалибрен пистолет. По-късно стана ясно, че тя първо е била пребита, а ръцете й са били вързани. Трупът й е намерен, след като сестра й, майка й и 15-годишният й син пристигнали в къщата й и видели кървави следи. Те сигнализирали в полицията и пристигналите криминалисти са намерили тялото на отсрещната поляна.

Няколко дни по-късно – на 14 май вечерта, беше намерен застрелян в дома си 42-годишният Валентин Петров – съсед и трети братовчед на издирвания Стоян.

- реклама -