Марсилия
Сблъсъците в Марсилия продължиха три дни

Отново бой и ранени на Евро 2016

Нови сблъсъци в Марсилия снощи около мача между отборите на Англия и Русия.

Малко преди срещата запалянковците на двете страни се биха близо до стадион „Велодром“.

Полицията използва сълзотворен газ и водни струи, за да разпръсне разбеснелите се футболни фенове, които в продължение на три дни не спряха да се провокират едни други и да влизат във физическа саморазправа при всяка възможност.

Марсилия
Полицията използва сълзотворен газ и водни струи

Ранени са 31 души. Един англичанин е в предсмъртно състояние, други трима са тежко ранени, двама от тях са в безсъзнание. Третият е ранен с нож в крака. Съобщено бе за сериозно нараняване и на руски запалянко. Една жена е настанена в болница със сърдечен проблем.

Арестувани са 6 души. Според агенция ТАСС, сред тях няма руски фенове.

Марсилия

Вчера следобед няколко хиляди запалянковци от Англия, някои от които подпийнали, замеряха с бутилки полицаите. Малко по-късно 22 руски фенове атакуваха британска група със стъклени бутилки. Последваха сбивания в малките улички около два от централните площади на Марсилия.

Марсилия
Феновете не останаха мирни и на трибуните

Напрежение имаше и след последния съдийски сигнал на стадион „Велодром“, когато група руснаци се втурнаха в сектора на британците.

От Общоруското обединение на запалянковците обясниха, че в този случай не се е стигнало до насилие, защото полицията е била на място.

Футболната асоциация на Англия призова привържениците на английския национален отбор да спрат безредиците и да се държат достойно в бъдеще, а полицията да посочи организаторите.

Марсилия

Предстои контролно-дисциплинарната комисия на УЕФА да се произнесе относно поведението на руските фенове на мача с Англия, когато руснаците палиха пиротехнически средства на трибуните.

- реклама -