Отново блокираха „Орлов мост“: Протестиращите с тежки обиди към шофьорите – Видео

Около 40-тина протестиращи блокираха „Орлов мост“ днес към 18:30 часа.

Мотивите за акцията не станаха ясни, но пък движението на автомобили и градския транспорт беше спряно.

От публикувани видеа във Фейсбук става ясно, че в основата на блокадата са майките от „Системата ни убива“.

Полицията се опитва да регулира движението. Една кола се опита да навлезе на моста, но я върнаха. Не се стигна до разправия с шофьора.

От Системата коментират, че шофьорите не се опълчвали срещу „тия животни“, а срещу тях. Накрая констатират – тъп български народ. Снимащият призовава да се преместят на друго кръстовище. Чуват се и обичайните призиви за „оставка и затвор“.

Наричат напълно обърканите шофьори „животни“ и „тъп народ“.

Протестиращите заявиха, че акцията ще продължи между половин и един час. Тя е част от 112 ден на протести.

Междувременно Инициативата „Правосъдие за всеки” събра за поредна сряда граждани пред Съдебната палата с искане за оставката на главния прокурор Иван Гешев.

Събитието и днес преминава под надслова „Правосъдие без каскет“.

Снимка: БГНЕС

Адвокат Емил Георгиев от инициативата заяви, че е спрял да брои дните на протест, защото не това е най-важното. „Важното е да не забравяме защо излязохме още през лятото, тъй като първият повод за големия протест беше поредното, как да кажа – тежко отклонение в действията на прокуратурата на Република България, и ние като правосъдна организация продължаваме да отстояваме своето искане за оставка или предсрочно прекратяване на мандата на главния прокурор на Републиката Иван Стоименов Гешев, тъй като той носи цялата отговорност за онова, което се случва в държавното обвинение”, каза Георгиев.

Снимка: БГНЕС

Чрез събитието „Правосъдие без каскет”, гражданите продължават да обръщат внимание на обществеността за неуредиците в правосъдието и на първо място в държавното обвинение.

 

 

- реклама -