сн. БГНЕС

Отново безсънна нощ под ракетен обстрел на ивицата Газа

В ранните часове на утрото Израел изстреля ракети в северната част на Газа. Според телевизионния канал „Ал Джазира“ въздушни удари се извършват в квартал Шейх Радуан. Телата на двама души са открити изпод развалините на срутена къща, съобщава ТАСС.

В отговор на обстрела на крайбрежния анклав палестинските радикали разширяват зоната си за изстрелване на ракети. Според „Сарая Ал-Кудс“ , въоръженото крило на организацията „Ислямски джихад“, „огненият кръг се разширява и сега ракетите са насочени както към Тел Авив, така и извън него“. За първи път сирени за въздушна атака прозвучаха в Хайфа, Нахария, Акко в северната част на еврейската държава. Има съобщения за попадане на ракети в сгради и последвали пожари. Според телевизията, петима израелци са били ранени в предградие на Тел Авив.

Бригадите „Иззадин ал Касам“, войнствено крило на движението „Хамас“, което контролира ивицата Газа, заявиха, че „градушката от ракети“, която е ударила израелските градове, е „в отговор на обстрела на жилищни сгради и високи сгради в Газа“. Най-малко 130 ракети са били изстреляни по Ашкелон, Сдерот и околностите им, казаха от групировката.

Най-малко 67 души са загинали в Газа, след като в понеделник конфликтът ескалира. Според информацията от палестинските власти 17 от убитите са деца, а 6 – жени. Седем души за загинали в Израел.

- реклама -