ИТН, Радостин Василев, кабинет, правителство

Министър Василев: „Отнемаме лиценза на една федерация“

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев обяви, че утре ще бъде отнет лиценза на една федерация. „Ще го обявим публично, като в продължение на това ще има още федерации без лиценз, но наистина има злоупотреби, които са много сериозни и аз няма да ги оставя“, заяви в Плевен той.

Той добави, че се подават сигнали за нарушения към различни институции според злоупотребите, за които става въпрос. „Има сигнали и към прокуратурата, и към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“. Има сигнали към полицията и следствените органи. В този сектор трябва да има възмездие за разрухата, която се е случвала“, подчерта министър Василев.

„Има федерации, които имат проблеми с това как отчитат разходването на средствата, отпуснати от държавата. Това са федерацията по биатлон, по шахмат. Имаме федерации, които още при встъпването ми в длъжност, са със забрани за провеждане на състезания и мероприятия, една от тях е федерацията по автомобилизъм, както и такива, които са с чисто вътрешни управленски и юридически спорове“, каза още той.

- реклама -