Еврофутбол, лиценз

Отнеха за три месеца лиценза на Еврофутбол

Държавна комисия по хазарта (ДКХ) взе решение приложи принудителна административна мярка за временно отнемане за срок от три месеца на издадените лицензи на „Еврофутбол“ ООД.

Това съобщиха от Комисията.

Дружеството има издадени лицензи за организиране на хазартни игри онлайн за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета, както и за организиране на хазартни игри за залагания върху резултати от спортни състезания и надбягвания с коне и кучета.

В постановените решения ДКХ указва, че в тримесечен срок „Еврофутбол“ ООД следва да предприеме действия за преустановяване на допуснатите нарушения.

В случай, че в определения срок бъдат отстранени обстоятелствата, които са основание за налагане на принудителната административна мярка – временно отнемане на лиценз, дружеството може да продължи дейността си.

По-рано днес от фирмата излязоха със съобщение, че отнемането на лиценза практически ще унищожи източниците на доходи на близо 800 директни търговски партньори /букмейкърски пунктове/ на „Еврофутбол“, които се стопанисват от самостоятелни юридически лица в цялата страна и са малък семеен бизнес; Над 2300 физически лица, пряко свързани с организирането и провеждането на игрите на „Еврофутбол“, насилствено ще бъдат лишени от правото си да упражняват труда си и ще станат безработни; Повече от 100 търговски партньори на „Еврофугбол“ ще загубят източник на приходи;  Българският държавен бюджет ще бъде лишен от милиони левове ежемесечни приходи, които иначе биха били използвани в полза на обществото ни.

Според неофициална информация мажоритарен собственик на Еврофутбол е гръцкия милионер Сократис Кокалис, а останалите дялове се разпределят между фирми, близки до Васил Божков и съдружника му Стефан Найденов и неговото семейство

–––––––––––

Отговорни ЗАЕДНО!
#ОстаниВкъщи – спаси животи!
FlashNews.bg

Всичко за коронавируса тук

- реклама -