Отнеха шофьорската книжка на жената, пострадала в катастрофата с принц Филип

Забрана за шофиране за шест месеца и глоба получи жената, която пострада в катастрофата с принц Филип през януари на път за имението му в Сандрингам, пише „Дейли мейл“.

45-годишната Ема Феъруедър пътува в автомобила, ударен от „Ланд Роувър“-а на принца, и получи счупване на китката. Шофьорката на ударената „Киа“ – 28-годишна жена – бе с наранено коляно, а бебето й, което бе на задната седалка, остана невредимо при инцидента. Принц Филип също се размина без наранявания, но със силен стрес.

Феъруедър, която призоваваше принц Филип да бъде съден и да му бъде наложено наказание, днес бе осъдена в нейно отсъствие. Съдът е разгледал общо четири престъпления, в които Ема е обвинена – две за превишена скорост и две за възпрепятстване на органите на реда при проверка на документи.

Автомобилът й е бил заснет, превишавайки допустимата скорост с над 30 км / ч от камерата за скорост в Таверхам, Норфолк на 14 юли 2018 г. и на 29 август 2018 г., според съдебните документи.

На Ема Феъруедър е наложена глоба от общо 450 британски паунда за четирите престъпления, забранено й е да шофира в продължение на шест месеца и трябва да плати 115 паунда за разходи в съда.

Месец след злополучния инцидент, 97-годишният принц Филип реши, че ще спре да шофира и доброволно върна шофьорската си книжка.

- реклама -