майка остави

Отнеха бебето на майката, която го остави само в колата

Социалните служби в Русе отнеха временно от майката 8-месечното бебе, оставено от нея около час само в автомобила на паркинг.

Майката е лекарка от Бяла.

Мярката за закрила е за срок от един месец, като през това време детето е настанено в Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

В този месец ще бъде извършвано проучване, за да се установи има ли риск за детето, и след това има други мерки по Закона за закрила на детето, които ще бъдат предприети.

Майката е уведомена какви са последиците и че е необходимо да съдейства изцяло.

Според разказите на хората от паркинга детето е стояло близо час в автомобила, напечен от слънцето. То е плакало много и те са били принудени, след като не са успели да отворят колата, да извикат полицията.

Майката често е изоставяла в колата и другите си деца

От „Спешна помощ“ коментираха на свой ред, че преди два месеца е имало сигнал за същата лекарка от Две могили, че е оставила детето си в колата само край Музея на градския бит. Тогава отново му е била оказана медицинска помощ.

Именно това е провокирало и днешното решение на социалните служби. При втори случай инцидента се смята за рецидив.

8-месечното бебе е четвърто на лекарката. Двете по-големи деца се отглеждат от баща им, а третото е настанено в седмична ясла. Преди време то също е било оставено в автомобил без надзор и се е наложило полицаите от Бяла да го вадят по идентичен начин.

- реклама -