Китай

Отменят огромен брой сватби на 2.02.2020 заради вируса в Китай

Китайските власти във връзка с разпространението на коронавируса в страната препоръчват на всички да се откажат от плановете за провеждане на сватбена церемония на 2 февруари, се казва в съобщение на Министерството на гражданската администрация на КНР.

Много влюбени в Китай се надяваха да регистрират брака си точна на 2.02.2020 г.

Комбинацията от тези числа, които на китайски език са в съответствие с израза „обичам те, обичам те“, се случва веднъж на хиляда години.

Въпреки факта, че денят е почивен в много региони на страната разрешиха „в името на любовта“ да приемат заявления за регистрация на брак на 2 февруари.

Регистрацията на хиляди бракове на 2 февруари беше официално отменена в Хубей и Пекин.

„Органите за регистрация на бракове в целия Китай трябва редовно да дезинфекцират помещенията и да проверяват температурите на служителите. Всички органи, които преди това са обявили, че ще регистрират бракове на 2 февруари, трябва да анулират церемониите и да уведомят обществеността“, се казва в изявлението.

В редовни работни дни отделът препоръчва да се избягват многолюдни церемонии, както и да се отменят сватбените банкети.

Заради смъртоносният вирус и бързото му разпространение Световната здравна организация обяви извънредна заплаха за общественото здраве в глобален мащаб.

Пекин е уверен, че ще се справи с коронавируса, заяви външното министерство на Китай.

- реклама -