Отменят масово резервации от чужбина в Банско

За масови откази на резервациите от чужбина съобщава туристическият бизнес в Банско. Хотелиерите прогнозират, че заради войната между Русия и Украйна ситуацията ще се влошава.

До края на зимния сезон

бизнесът в Банско ще разчита предимно на българските туристи, каза Малин Бистрин, според когото резервациите от Русия и Украйна ще бъдат отменени на 100%.

„Имаме вече реални канселации, които са за зимата. Предвид двете страни, които воюват, но при положение, че полетите са спрени, смятам,

че на 100% от тук нататък

всички ще бъдат канселирани. И не само зимните ни курорти, ами и с разговори с колеги, които пък очакват за морето, за един хотел, за лятото му са канселирани вече над 4 хиляди брой нощувки на турист. Само за вчера на колега от морето“.

Има реален риск от загубата

на повечето чужди туристи тази година, прогнозира още зам.-председателят на БХРА като основна причина е близостта на България до военните действия.

„Войната не е добра за никого.

България е много близко, така че изключително сме притеснени. И за летния туризъм най-вече, защото където е близо война, нито един турист външен няма да дойде, да си позволи да дойде да почива при нас, и на Черноморието, и в планината ни при такива условия“.

- реклама -