Париж-Рубе
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Отмениха Париж-Рубе заради коронавируса

Тазгодишното издание на колоездачната класика Париж-Рубе – 118-о в историята – беше отменено. Причината е пандемията от коронавирус, съобщиха организаторите ASO. До този момент само в седем години след 1896-а не е имало Париж-Рубе. Всичките са в Първата и Втората световна война.

Състезанието, отложено от април, трябваше да се проведе на 25 октомври. През тази година Адът на Севера щеше да има и първото си издание за жени. След като обаче вчера Лил беше поставен под максимална тревога заради повишения брой случай на заразени, ASO отмени състезанието.

„Решението бе взето след изявлението на здравния министър Оливие Веран, който постави Лил под максимална тревога“, се казва в съобщение на организаторите. Париж-Рубе е един от петте монумента. Той е и Кралят на класиките заради традиционните си секции с павета.

Тур дьо Франс успя да премине успешно, след като бе отложен с два месеца. Миналата седмица обаче Нидерландия отмени всички класики на своя територия. В момента тече Джиро д’Италия, след 10 дни започва и Вуелтата.

Организаторите обаче обявиха датата за 2021-а – 11 април.

- реклама -